Presidenta Rovira

Diria que si Marta Rovira acaba essent la primera presidenta de la Generalitat (ja sigui perquè el vicepresident Junqueras continua a la presó o el Molt Honorable 130 encara roman a l’exili) s’enfrontarà exactament al mateix dilema que ha marcat la presidència de Carles Puigdemont: trencar de forma radical amb el passat més recent que ha dut el sobiranisme al seu actual cul-de-sac o continuar marejant la perdiu del procés tot jugant amb les il·lusions de la gent. De la mateixa forma que Puigdemont no ha pogut acabar del tot amb el masisme ni convertir la força popular de l’1-O en quelcom més vinculant que la consulta del 9-N, Rovira s’enfrontarà ben aviat al repte d’haver d’esmenar alguns aspectes importants i castrats del full de ruta sobiranista, una tàctica que ha derivat en unes eleccions a les quals, malgrat la retòrica, els independentistes intentarem salvar l’autonomia catalana del 78.

Rovira sap perfectament del que parlo, ella que va estar a punt de dimitir de la política el dia 10-O, fatigada amb la suspensió de la DI i de veure com fins i tot el seu partit es posava de perfil per empassar-se tots els delays del món en la proclamació i en la consegüent defensa de la república. La líder d’ERC sap perfectament, perquè d’intel·ligència no li’n falta, que el govern de la Generalitat no va fortificar la república car (com ha admès la consellera Ponsatí amb honestedat) ni els polítics independentistes van acabar d’assumir el caràcter vinculant de l’1-O ni van pretendre mai aplicar-ne el resultats. Que, a les darreres entrevistes, Rovira continuï parlant d’implementar (ecs) la república i de combatre el bloc del 155 una vegada el govern s’hi ha emmotllat per força i ha reconegut la legalitat espanyola no fa augurar precisament gaire bons presagis.

Si Rovira vol trencar amb el melindro en què s’ha convertit el post-procés i liderar l’independentisme hauria de començar a parlar clar a la gent i dir-li on ens trobem, sense embuts ni excessos de sentimentalisme. Com he dit manta vegada, l’autocrítica no consisteix en abaixar el cap i fer-se el tristoi per continuar exactament en la mateixa dinàmica, sinó precisament en explicar sense embuts què ha fet malament el govern aquests darrers mesos i per què s’ha escudat en la violència de l’estat per no fer la feina que ens havia promès. Si l’excusa per no aplicar el resultat de l’1-O, com ha dit la mateixa Rovira, fou la capacitat coercitiva del govern, qui ens diu que aquesta no es repetirà d’aquí a quatre anys o davant qualsevol hipotètica iniciativa unilateral del govern? Si justifiquem la força de l’estat per claudicar en el full de ruta, què és ens resta als independentistes sinó la permanent nostàlgia del tenir-ho-sempre-a-tocar?

Jo ja tinc clar que votaré la CUP, però tot i això m’agradarà tenir una presidenta, si és el cas, que comenci a parlar-nos una mica més clar. Per fer-ho, i entenc qui li dolgui, haurà d’intentar matar alguns pares. Perquè la vida sempre va d’això, de matar els pares.

16

 1. Es usted un incongruente total. Alaba a esta señora, diciendo que inteligencia no le falta, (Una opinión, realmente pintoresca) y luego dice que votará a los impresentables de las CUP. ¿Inteligentes? Señor BdD, cada día está usted mas perdido. Reflexione un poco antes de escribir estas cosas, por favor…

  • Que Marta Rovira sigui intel.ligent no vol dir pas q se l hagi de votar. Es ben sabut q aquest valor es escàs, però ben segur q hi ha vida intel.ligent en altres partits, com per exemple la Cup.

   • Efectivament, que a la CUP hi hagi vida intel•ligent no és motiu pel qual els haguem de votar. Em penso que no només hauríem de fixar-nos en aquesta dada. Dedéu, Graupera i Vila són molt intel•ligents, però votar-los a ells seria l’últim que faria (abans me la tallava). A les últimes eleccions, les del 2015, hi ha un munt de gent poc intel•ligent, convergent de tota la vida, d’esperit botigaire i pujolista convençuda, que, atacada de penediment i purisme, va votar la CUP i poc més endavant s’estirava dels cabells perquè el seu líder es va veure arraconat i llançat a la paperera de la història per mor d’uns nanos i nanes (la majoria dels quals amb l’ADN convergent) tan intel•ligents com anticapitalistes.

 2. Bernat, ara sí que no t ‘entenc. Com pots votar uns anti-sistema comunistes que diuen que són independentistes per què els interessa dir això, però ves a saber en realitat el que farien si arribessin al poder.
  Més val que no arribi el moment de saber-ho. Pel bé de tots.

 3. Llegint-te un té la primera impressió que saps moltes coses, que disposes d’informació que nosaltres, els mortals, no tenim. Però només és una impressió. En veritat no saps res de res, Dedéu. Estàs igual que nosaltres.

  Ningú es va posar de perfil. Ningú no ens ha fallat, excepte el benaventurat Santi Vila, qui havia d’haver plegat molt abans o, més aviat, mai l’hi haurien d’haver posat. Ningú no ens ha fallat, repeteixo. ¿I tu creus, realment, que el que els interessa és “continuar marejant la perdiu del procés tot jugant amb les il·lusions de la gent”? Tu ho creus realment? Els ho pots dir a la cara, a en Junqueras i la resta, això? A la Marta Rovira li ho pots dir mirant-la als ulls que la seva única finalitat és jugar amb les nostres il·lusions?

 4. Mira tú! Nadie habla claro. Todos nos están utilizando, manipulando, incluído a tí. Da igual que vivas en Cataluña o en cualquier parte del mundo. Es una lástima ver cómo no existe un pensamiento crítico de verdad.
  Mira tu! Ningú parla clar. Tots ens estan utilitzant, manipulant, inclòs a tu. Tant és que vives a Catalunya o arreu del món. És una llàstima veure com no hi ha un pensament crític de veritat.
  Mira, ti! Ninguén fala claramente. Todo o mundo está a usar connosco, manipulándoo, incluído ti. Non importa se vives en Cataluña ou en calquera parte do mundo. É unha pena ver como non hai un pensamento crítico da verdade.
  Begira! Inork ez du argi hitz egiten. Guztiek gurekin erabiltzen ari gara, manipulatzen, zuretzako. Ez du axola Katalunian edo munduko edozein tokitan bizi bazara. Ulertzekoa da nola ez dago egiaren pentsamendu kritikorik.
  Look, you! Nobody speaks clearly. Everyone is using us, manipulating, including you. It does not matter if you live in Catalonia or anywhere in the world. It is a pity to see how there is no critical thought of truth.

 5. A veure Bernie, en aquesta vida tot és relatiu, i evidenment que la mentidera Rovira és intel·ligent comparada amb un individu sense ofici ni benefici com tu, la qual cosa no vol dir que estigui per sobre de la baixa mitjana que té l’actual societat catalana. Que éssers com en Fuigdemont, amb “F” de fugir i no pas d’exiliat, o la tal Rovira, incapaç de d’aportar proves sobre l’afirmació violenta que va fer de l’Estat, continuin en política diu molt poc del que som. Estem envoltats de mediocritat, i la terragada s’hi troba bé, és feliç, car mai ha tingut cap objectiu personal ni moral a la vida, i això la fa sentir-se important, sempre de forma tumultuario, doncs individualment no són ni seran mai res a la vida. Gentola sense escrúpuls, com certs polítics o pseudo-pensaires com en BdD i la seva troupe (un tal Vila ex de la pepera Levi, un subvencionat anomenat Jordi “cruz verde” Graupera,….), s’aprofiten, de la manera que poden, d’aquests sub-productes per anar vivint del “cuentu” i passar per caixa. Necessitem un nou ordre, que ha de venir de gent honesta, formada i sobretot cristiana, només així sortirem d’aquesta embolic on ens han ficat aquesta colla de descreguts que es pensen que poden canviar el món sortint al carrer amb una bandereta que porta una estrella.

  • Es el mejor comentario que he leído de un independentista, (pienso que lo es) Describe de una manera perfecta la composición de toda esta caterva de vividores y aprovechados que pululan per este territorio que llaman Cataluña. De verdad magnifico.

 6. Política i intel.ligència és un oximoron. Saben parlar , això sí,encara q no diguin res. I parlar de catalans i intel.ligència política és un absurd. Ho corrobora la historia. Rovira diuen q és la q ho ha emmerdat tot.I és massa jove, massa esventada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*