La darrera trampa dels moderats

El relat oficial diu que lluitem contra precintes i metralladores, assetjats pels llops que s’amaguen al Piolín i per la intolerància dels al·lèrgics al vot. I és cert, però també cal que estiguis atent a la podridura dels sobiranistes moderats, perquè aquest és un procés amb el què també voldríem enterrar tots aquells qui han viscut de les engrunes. L’operació és la següent: els indepes a sou d’Espanya, els guardians del seny, volen que el proper diumenge hi hagi una mobilització massiva, escenes èpiques als col·legis electorals i, per què no, algun detingut del govern. La seva agenda no passa per declarar vàlid el resultat, és a dir, no exigirà que el teu vot i el del teu contrari (la vostra respectiva llibertat inalienable) sigui vinculant. Volen que hi hagi tumult amb tal de convocar unes noves plebiscitàries amb la intenció d’ordir la candidatura unitària que no es va aconseguir abans del 27-S.

Quan acabi el mambo i hagis pagat amb el teu propi cos i la teva resistència digna el preu de votar, els clowns de sempre et diran que no n’hi ha prou i que ara cal un darrer esforç cívic (et parlaran d’una candidatura constituent formada per tots els independentistes) amb l’objectiu de declarar la independència. No caiguis en la trampa, perquè l’únic que volen els guardians del seny és mercadejar amb la teva llibertat per mantenir-se en l’all de les decisions polítiques i, faltaria més, continuar fent pasta. No caiguis en la trampa, perquè si deixes que es trafiqui amb la teva llibertat i la teva il·lusió seràs còmplice d’una nova traïció dels líders a l’ombra. Aquesta és la darrera pamema dels moderats, que saben perfectament que Espanya pot aturar la repressió contra el sobiranisme si aquest torna al seu relat habitual i fa de cridaner poc mossegador en el marc d’un Parlament autonòmic.

Et diran que en unes plebiscitàries s’aconseguirien els 90 diputats que li demanava l’Évole a Puigdemont, et diran que ara sí, que ningú no discutiria un resultat tan bèstia i que la comunitat internacional per fi pressionaria Rajoy per a demanar un referèndum vinculant. Però no caiguis en la trampa, perquè les hipòtesis no només són il·lusòries, sinó que beneficien els de sempre, a tota aquesta gentussa que ha aprofitat l’opressió per a voler-te fer mesell i vendre’s la teva llibertat a preu irrisori. Diumenge recorda que no només votes contra la tirania, sinó contra els teus, els que t’han castrat a canvi d’unes monedes. Farem tot el possible perquè no us en sortiu, mala gentola, i quan acabi tot això, passi el que passi, us arrasarem sense ni un sol àtom de compassió.

38

  • Escolta Gorka,

   Em sembla que a tu se’t pot aplicar la dita que la meva mare deia sovint (tenia saviesa pagesa, la millor): qui no té feina, pentina el gat… Perquè vens aquí a perdre el teu preciós temps ? No tens altra feina ? Què ets una mica masoquista ? Ja entens realment el que llegeixes ? Oh, és clar, tens tot el dret de venir a escriure bajanades, sense cap dubte, però es realment curiós que perdis el temps d’aquesta manera…. En fi… tu sabràs….

   Molt ben dit Bernat, aquesta gentota, la majoria dels quals militen al PDECAT es mereixen ser escombrats al mateix moment que els Millo i companyia… Han aprofitat la situació de submissió com a poble, per treure profit del poble i ho tornarien a fer, si els hi donem la oportunitat…

  • Estimado Sr. Dedéu. Me ofrezco desinteresadamente a traducirle del catalán al catalán: siempre por el lustre y frente a la adiposidad.

  • No me molesto ni en leer lo que escribe este chaval. Eres un revolucionario que mucho predicar que nada de palos, pero el odio que tú inculcas es peor, mucho peor. A veces el daño psicológico es mucho peor. Vuelve a estudiar filosofía.

 1. Això està molt bé Bernat. Jo si podem votar i som més de 2 milions sóc partidari d’una DUI. ¿Però proclamar una DUI si al final no es pot votar amb normalitat? Imagina que a només un 40% dels col·legis es pot votar, pobles i ciutats petites. Imagina que no permeten fer un recompte. Que quan han impedit votar a X col·legis precintats aleshores requisen els vots d’altres col·legis electorals importants. Imagina que al final el que queda són escenes de resistència pacífica amb alguns brots de tensió i violència. Amb detencions. Imagina que al final el recompte irregular i caòtic només ens dona 300.000 vots. Amb el 48% dels vots el 27S, com fas una DUI? El fet que no et deixin fer un referèndum no significa que l’hagis guanyat. Només ens quedarien unes eleccions al Parlament amb tres llistes i un únic punt al programa: DUI si superem el 50% dels vots amb la pedra a la sabata dels comuns. Prefereixo que il·legalitzin els tres partits per portar la DUI al programa que tanquin el Parlament per fer una DUI amb un referèndum blocat a la força per l’Estat. Per una qüestió de legitimitat. En qualsevol cas el Govern hauria de tenir un discurs únic i no el tenen.

 2. Totalment d’acord, amb el contingut i, ensems, amb la forma. Només em fa por una cosa: Espanya ha perdut totalment el seny, si alguna vegada n’ha tingut, i temo que sigui capaç de recórrer a una violència extrema. La premsa i certes declaracions (com les que ha excretat n’Aramburu ara no fa res, una rastellera de mentides i barbaritats que que no sé pas si ell mateix se les creu) estan preparant el discurs per a justificar la repressió i, fins i tot, el vessament de sang. Són capaços, aquesta gent és així i res no la pot fer canviar, com han demostrat a bastament al llarg de la història. Aquí mateix, en aquest fòrum del teu blog, tenim uns quants trols amb tendències violentes, un d’ells amb ganes de matar, segons confessió lliure. Hem d’anar amb compte, mantenir el cap fred, no respondre les provocacions dels anti-demòcrates i mantenir-nos ferms i serens.

 3. Aquest suposat Gorka Agirre ni és Gorka ni és Agirre. Tot al contrari és un espanyolet dels que corren pel món i que aquestes hores es mostren molt nerviosos. Sempre s’ha de mirar els nervis de la gent per determinar el grau potencial de derrota. Els espanyols han viscut de la força i l’agressivitat durant més de tres-cents anys. El seu exèrcit, perdedor en totes les batalles possibles, només ha estat útil per mantenir la sagrada unitat, enfront i ha tingut, quasi sempre, una tropa de civils, miners, pagesos i catalans. Ara saben que tot això és passat i que no poden abatre’ns com voldrien. Els queda, això sí, aquesta agressivitat rància i demencial que comença amb un “no sabe usted con quien está hablando” segueix amb un crit esglaïador de “a mi la legión” i continua amb qualsevol altra bravata. El tal “Gorka Agirre” que en el fons es fa dir així perquè li fa vergonya presentar-se amb els seus cognoms habituals, últimament la marca Espanya està molt devaluada, recorre a l’insult perquè és l’únic que els queda. L’insult, un cop de puny covard i primitiu com el que va etzibar-se contra aquell noi de Gràcia, en manada sempre són valents, i l’escopinyada. Són els últims espames d’un imperi que fou poderós i que ha acabat amb la més pura de les misèries: endeutat, havent perdut quasi totes les colonies i veient que la desmembració final comença amb Catalunya i seguirà. La cosa anirà molt de pressa. I aviat aquella gloriosa pàtria que segons Cospedal, El tal Jorgito que deu ser el nom espanyol del que t’anomena pirat, va durar 500 segles. Finalment, i ells m’han servit una rematada a gol, sortirà l’Arias Navarro de torn no per anunciar la mort de Franco sinó per dir “eso es todo, amigos”. I en aquest eso es todo hi haurà les últimes restes d’un lloc on no es ponia el sol i que era, vés per on, s’hi ponen totes les primaveres dels pobles.

 4. A mi, el que m’agradava de l’anterior convocatòria, la del 9N, era la combinatòria que la sustentava. El si/si, el si/no, el no/no. Encara que les preguntes foren perfectibles.
  Aquesta vegada no hi ha combinatòria. Com diu un anunci, “si ets viu, t’has de decidir.”
  Jo hi afegiria, ” o no”.
  Però, em sembla que en Bernat ens proposa votar sí, i més endavant, el que convingui.
  No em sembla malament.
  Però és bo que coneixem d’antuvi el parany en què s’atrapen les petites repúbliques a ‘la mercè’ d’unes quantes famílies i suspesem si tenim el capital econòmic, humà i cultural per sostenir-la.

 5. Ostres Bernat, d’EC se ingènua però no hi havia pensat,no ens poden fer això si votem i surt el si, declaració d’independencia,
  I punt. Gràcies per parlar tant cla

 6. Totalment d’acord. Segurament la crida de l’ANC a fer una nova pantomima a la porta dels centres electorals va per aquí. Però aquest cop mana la gent, no ells.

 7. Primer van anar contra els unionistes, però jo, indepe moderat, no em vaig preocupar. Després van anar contra els de la tercera via, tampoc em va amoinar.
  Després, els federalistes, però no em va treure la son, doncs jo no ho soc, de federalista. Després li va tocar als indepes dubtosos, però com que jo no tinc cap dubte, vaig estar tranquil. Ara venen per mí, i ja no hi ningú a qui demanar socors.

  Amb aquest article, especialmemt a partir del darrer punt i seguit, el Guardià ha mostrat la seva veritable misèria moral. Ni nazi ni de Corea del Nord, o potser ambdues coses. Miserable, ni més ni menys.

  • Harry, el que vol dir és que els que porten la careta de moderats no ho són pas si no ho acompanyen amb els fets.
   En cas de dubte recorda aquesta darrera frase: Pels seus fets els coneixereu.
   I decideix amb consciència per tu mateix. El temps et posarà en la banda que triis.
   Siau.

 8. No tienes ninguna libertad.La psicología de las masas te obliga a perder tu autonomía e independencia personal.La ignorancia e incultura invade a todos,lo cual los hace cobardes y débiles.Quien enarbola una bandera se convierte en el barro donde se posan las jaulas.Un análisis racional de todo esto no es posible si no acudimos al romanticismo y la sustitución del conocimiento por el de símbolos,mitos y leyendas a los que son proclives los seres humanos.Pura emotividad que los hace vulnerables.Yo he nacido en España,odio a los girondinos y seria imbécil si no fuese un apatria,El paroxismo del sentimiento que inculca vuestro govern a una bandera es una muestra de la manipulación de unos pocos que escriben un guion que el pueblo no se va a cuestionar.Puro romanticismo.Todo patriota esconde un ignorante

 9. Un título profético, el de la última trampa, porque efectívamente ha sido una trampa del soberanismo moderado, en la que el Estado Español ha caído de lleno. He de reconocer que estaba muy bien tendida por Puigdemont, Junqueras y la gran cerebro gris, Carme Forcadell.
  Sabíais perfectamente que la consulta, que no referendum, carecía de validez, porque no cumplía ninguna de las condiciones del Código de Buenas Prácticas para referendos de la Comisión de Venecia. El Tribunal Constitucional la había declarado ilegal. A partir de ahí era solo un problema administrativo y judicial para los convocantes de la consulta. Había que haberlo dejado en ese punto, y que el Govern de La Generalitat se presentara con las manos vacías antes los medios de comunicación del mundo.
  Desgraciadamente al Gobierno de Mariano Rajoy o de España (como se prefiera), le entró el miedo y optó primero por intimidar (enviando gran cantidad de Fuerzas de Seguridad del Estado), y después fue víctima del pánico y optó por la represión, proporcionando a los “soberanistes moderats”, aquello que estaban buscando, imágnes de heridos y de la represión.
  También cayeron en la trampa de Los Mossos d´esquadra”, al aceptar la solicutud de colaborar en la represión. Era una competencia de los Mossos y debieron habérsela comido ellos solos. Le pasaron el envenenado pastel de impedir la consulta a las FSE. Con ello convertían un problema administrativo (consulta ilegal), en una cuestión política internacional.
  El “soberanismo moderado” no tenía nada entre las manos para presentarse a la rueda de prensa post consulta del 1 de octubre. El Gobierno de la nación se las llenó de imágenes. La trampa perfecta. Hoy nadie habla de una consulta sin las mínimas garantías democráticas, sino de la represión en Catalunya. Tampoco ha sido la Semana Trágica en cuanto a violencia callejera. Hay muchos mitos entre el Estado Español represor y su oponente moderado catalán.

 10. Eres un sin vergüenza.El tiempo pone a cada uno en su sitio.Y para hablar de España, tu país primero Te lavas la boca!!!Porque con la pinta tonto los cojones que tienes no llegas ni a la suela del zapato de cualquier guardia civil o policía nacional que han ido a hacer su trabajo.Si tanto defiendes a los mossos(conocidos por su brutalidad) es por qué te encanta tener metida las porras de estos en tu culo.Viva España y vivan los Catalanes decentes tú no vales ni para recoger la mierda de un perro.

  • Pero tú no estabas muerto, nen? Esto es dar la razón a quien disse que todavía coleas? Por sierto, es verdat que solo tienes un güevo?

  • No sé si aquest comentari és autèntic o una mena de fake per a estimular indepes. En el cas que sigui autèntic, gràcies. Gràcies perquè persones com tu ajuden a l’autodestrucció política i moral d’Espanya, facilitant-nos una mica el camí. I si és fake, no calia home. Ja estem prou estimulats, ara que ho tenim a tocar.

 11. El valent Graupera deixarà de col·laborar a El Món, de Rac1, com a tertulià? Ho dic perquè va abandonar la col.laboració a l’Ara per un motiu semblant. Que demostri la coherència que diu tenir. Estic expectant.

 12. Si els nostres polítics (no tots) no es veuen amb cor d’anar a la presó, alguns de nosaltres hi haurem d’anar en el seu lloc. Jo estic disposat a deixar-hi la pell. Total, estic a la recta final de la vida, ja ho he fet tot, i si no em mata el tabac ho farà l’alcohol. Per tant, quina mort més heroica i profitosa, la que ens oferirà l’estat espanyol, quan un dels seus goril•les molt espanyols ens dispari un tret al pit o al cap. Jo hi seré, plantant cara al feixistam. Tal com hi vaig ser l’1-O, defensant les urnes al col•legi on van estudiar els meus estimats fills. Ells també hi eren, per cert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*