Salari ètic

Després de traficar amb tota quanta demagògia possible sobre els altíssims sous dels polítics xoriços quan vivien a la còmoda ombra de l’oposició, els regidors de Barcelona en Comú diuen ara que el topall ètic de 2.200 euros que es van auto-imposar és del tot insuficient per a viure i especialment injust si ha de retribuir uns alts càrrecs que treballen més de seixanta hores setmanals, com és de ben segur el cas dels tinents d i la nostra caríssima híper-alcaldessa. Quan la realitat s’imposa a la ideologia, a casa sempre aprofitem per regalar-nos un didal de bourbon. Quan algú descobreix que retallar un sou obligatòriament –per molt que aquesta rebaixa es destini a les causes moralment excelses– és propi de règims autoritaris i de països de costellada, a casa sempre sospirem amb benvolença i donem la benvinguda a la normalitat a tots aquells que vivien a la caverna.

No hi ha res de bo en que l’alcaldessa ni els seus tinents cobrin un sou normal o fins i tot més alt que el de al majoria dels seus conciutadans, simplement pel fet que no són persones que calgui analitzar des del punt de vista de la normalitat, sinó de l’altíssima responsabilitat que afronten. Colau, Pisarello, Asens o la Mercedes del metro són polítics que han de gestionar la complexitat que emana d’una de les ciutats més importants del món, una tasca que, entre moltes altres coses, s’ha de traduir en un sou que no només els permeti viure còmodament sinó que faci honor al seu càrrec. El problema de l’administració no és el dels sous dels alts càrrecs, sinó el de la seva preparació i formació per tal d’exercir-los. Hi ha qui vingué a l’administració a forrar-se? Només faltaria, però això implica més control als lladregots, no pas que el pobre Pisarello no pugui ni comprar-se una moto.

Poc a poc, els nois i les noies en comú aprenen les coses més bàsiques. Primer, han entès això del sou. Ben aviat, comprendran la naturalesa malvada dels nostres enemics i la necessitat de desempallegar-nos-en a través del vot. Poc a poc, pobrets. Poc a poc.

7

  1. Dice el señor BdD, que es necesario deshaceros de sus enemigos, a través del voto. Ignoraba que el señor BdD, fuera tan infantil e ingenuo. A través del voto, lo único que se puede conseguir, es elegir a alguien para ocupar sitios de gestión en las instituciones políticas. Pero para eliminar a los enemigos, lo que se ha venido utilizado en toda la historia de la humanidad, es la violencia y las armas para dicho cometido. Si es así como intuyo que quieren independizarse, sus amigos, me temo que van salir muy malparados. El que avisa no es traidor…

  2. Si el sou estes correlat amb la competencia, la Colau, trevallant de franc, ens sortiria cara. El mateix amb Galapins, Merceditas i demes Txitxarelos.

    • El que nos va a salir mas caro a todos, de estos vividores es: Puigdemont, Junqueras y los miles de enchufados del “prucés”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*