Quico, multa pagada

Que l’ANC creï una caixa de solidaritat per sufragar les hipotètiques multes dels desobedients a la legislació espanyola em sembla una idea més que defensable. Però que els socis de l’entitat paguin la sanció econòmica dels polítics inhabilitats com ara Quico Homs resulta poc més que una broma de mal gust. Homs, que havia confessat viure com “un honor” l’ésser imputat pel Tribunal Suprem i que després va apel·lar a la pròpia judicatura de la qual es considerava víctima per implorar presentar-se com a eurodiputat amb l’excusa de no haver entès la sentència, s’estalviarà pagar una multa que a mi o a quisvulla li pot semblar injusta, però que recau només en la seva responsabilitat política i, encara més, en la seva estratègia de defensa particular i intransferible.

Que una entitat de la societat civil (que d’aquesta faisó es demostra novament tutelada pels partits) hagi de pagar una multa equivalent a cinc mesos del sou d’Homs com a diputat i portaveu al Congreso és un insult per a la seva base social. Que les padrines de Ripoll que paguen religiosament la quota hagin de socialitzar una multa que és sobretot responsabilitat de l’acció política d’Homs és un escàndol. Novament, Catalunya exhibeix uns màrtirs prou curiosos, que no només apel·len contínuament a la legislació que diuen voler superar, sinó que es pinten un autoretrat d’heroi sense cap contrapartida. Amb la multa pagada i la processó garantida, esdevenir Jesucrist en aquesta pàtria resulta una ganga.

Va ser Homs qui es presentà davant del jutge del Suprem adduint que havia tirat endavant el 9-N perquè no capia les interlocutòries del TC sobre la votació no eren clares (el jutge, pobret meu, havia de dissimular el somriure), va ser Homs qui treia pit davant sa senyoria dient que no estava d’acord amb la legislació del tribunal, va ser Homs qui es vantà de ser responsable d’escoltar al poble perquè pogués votar. Assumir la desobediència civil (que de fet no va ser el cas, però això és un altre tema) implica també i sobretot pagar-ne les conseqüències. Però no, els nostres herois ho tenen tot pagat, com diria l’inspirador d’aquesta Torre. Els nostres màrtirs són, ai las, com Esperanza: aparquen on els plau i de la multa ja en parlarem.

 No sóc soci de l’ANC, però si ho fos la cosa em faria molta vergonya.

10

 1. Aquest tema portarà conseqüències i ara no és el moment d’afegir-ne més.
  Potser que el més just seria: o tots o ningú.
  D’aquesta manera s’evitaria que cap més representant polític, diputat o funcionari, -si es donés la situació-, anés per lliure.
  Ara ja està passat, i per tant, tots iguals.
  Però torno a repetir que aquest tema provocarà malestar i de moment ja sembla que ho ha fet.

 2. Vull dedicar aquest article a tots els babaus que han vist en Homs un lideratge. Homs que va anar a Madrid a “negociar la independència” i després de fer presidenta del congrés la rossa aquella a canvi de res, va ser humilitat fins a l’expulsió. Un inútil total i el que és pitjor, pretensiós. Convergència fagocita tot el nervi que troba al seu voltant i així tenim que ja estem al 2017 sense ni un sol compliment real. Ni un. Perdó, sí, una generalitat intervinguda i sense un duro i un Parlament que es dedica a posar recursos als tribunals polítics mateixos que els hi foten les demandes. Quan es produeixi el següent incompliment polític penseu que hem d’aguantar fins que surtin els liders de veritat. Mentrestant, a passar vergonya.

 3. I tu què n’has de fer si les padrines de Ripoll o el mateix papa de Roma volen pagar gustosament la sanció econòmica d’Homs? Al menys hi ha algú que està fent passes perquè aquest país nostre algun dia sigui independent. Si es per tu, que et mulles com el qui més, i amb aquesta teva superioritat moral està clar que no ho serem mai. Au, fins la propera, maco.

 4. Aquí no hi ha cap procés cap a la independencia. Que no ho veieu nois? Si el que marca el calendari polític del pais són els fiscals i a llepar. Marca el temps polític no la Justicia-no en abstracte com ho interpreta la majoria de babaus- sino l’adminsitració de justicia escanyola, la mateixa que avui pacte amb els mafies per baixar condemnes a canvi de la delació i la que canvia els jutges a Madrid quan li surt dels cullons…Catalunya antes roja que libre….és el lema. Mentres duri aquesta malestrugança d’un futur govern d’esquerres autonòmic el pais acabarà d’ensorrar-se…i a EScanya què si s’incrementa el caos li va de conya? I quan passi…..ja el recuperarà el centre civiltzat per fotra encara més negocis com ha fet a València.
  MOURINHO TENIA RAO, ho sento…Ens va calar a la primera: TEATRO DEL BUENO. Molt parlar de desconnexió i cada dia o judici o a mirar que diuen els fiscals…..

 5. Realment aquesta pretesa superioritat moral e intelectual en que aquest noi Bernat Dedéu embolcalla ses seves opinions me resulta llastimosa. Malgrat ses referències escatològiques relacionades amb Pascal que són clarament de mal gust a mi me sembla bé un cop d’ atenció en aquesta millonetis de Gemma Galdon .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*