Demana perdó, TV3

El director de TV3, Jaume Peral, hauria de comparèixer avui mateix al Telenotícies Migdia i demanar perdó als catalans per l’espectacle galdós que la cadena pública va oferir ahir de nit, una programació especial i un posterior campanar de vergonya aliena que només es pot arribar a llegir com les últimes cuejades de l’Operació Diàleg i de la nostra trista, llarga i imposada espanyolitat. Desconec quin crani privilegiat de la casa va decidir que calia torturar els contribuents amb un espectacle de playback digne de pati d’escola, amb totes les estrelles de la casa (en nòmina, que així surt més baratet) fent el ridícul i amb  el pobre Bruno Oro fent patir de valent, defensant com podia un guió de tòtils que feia envermellir, sense cap presència de la música feta a casa.

Algun dia, abans que arribi inexorable la mort, coneixerem l’espoli que ens ha comportat pagar-li la vida a la Melero, al pobre ruc del Tomás Molina i a tota la corrua de gendres perfectes que ens ha fet empassar la tele pública durant lustres. Si TV3 vol fer un espectacle musical i festiu, el país té artistes de sobres disposats a amenitzar una gala, però hauríem d’intentar que això no comportés fer l’enze amb aquesta persistent al·lèrgia al bon gust. Tenim un escàs sentit de la dignitat, com va comprovar-se amb aquesta xaronada de les campanades presentades dos noiets cridaners als que no se’ls entenia res: ella, pobreta, tan jove i ja me la vestiu de putot. Cultura de piromusical, escot prominent, castellanisme i ai que xulo que guai que ho has fet. Senyor director, comparegui i demani perdó.

Algú de la corpo es va avançar a la vergonya i al trenta-tres van programar The tree of life de Terrence Malick. Mira si en costa poc, de no fer merda.

60

 1. Tota la raó, és que ni convençuts hi estaven. Amb la quantitat de gent que canta en català que hi ha que no treuen mai i que són desconeguts per la majoria,, i si ho fan per estalviar, més val que posin refregits, o que facin vaga.

 2. Si el mateix guardià diu que TV3, és una merda, doncs sens dubte deu ser així. Jo fa molt de temps que per salut mental no veig aquesta repugnant emissora. És el que ens espera si un mal dia, aquest pobre país esdevé independent, en estar en mans de corruptes, imbècils i malparits…

  • Infravalores la nostra cultura? Som més cultes i competents per estar a Espanya? Segur que el guionista va ser en Jordi Pujol, oi? LAMENTABLE.

 3. Caram, si que va estar malament.
  Me’n fai creus.
  I m’extranya,…tinc a Catalunya com a lloc de bones idees, originals i creatives.
  Quina llàstima si no s’aprofita el talent.

 4. De fa moooolts mesos TV3, la nostra, espanyoleja descaradament. El pitjor no és la xaronada d’anit. El pitjor són els TN: sovint en primer lloc notícies d’Espanya -moltes, algunes obviables- de Catalunya, segons quines.
  Bé equip de programes i editor d’informatius; sempre es pot tancar el televisor! Gràcies.

 5. Tot aquest comentari és una pocasoltada de dalt a baix. Indigne i de vergonya aliena. L’especial de cap d’any de TV3 va estar realment bé. No facin cas d’aquest article fet amb una mala bava deecomunal.

 6. Ho rumio i no entenc en què hem fallat, amb què hem mal alimentat els jovencells nostrats, perquè ens hagin sortit tan desnerits que no arribin a disposar de la potència que cal per pronunciar adequadament els sons de les nostres erra, ela doble, jota, pe…, tal com el bon Déu mana? “Sóc fill del Noguera/ dins d’un rai nasquí/ ma esposa és raiera/ raier vull morir…”, quin jovent de ciutat podria cantar aquest poema de Verdaguer sense escagassar-se? O el mal potser ve d’aquest maleït canvi climàtic que fins i tot afecta el bestiar de mar, peixos que muden de sexe, neixen mascles i es tornen femelles i a l’inrevés; o, pitjor, esdevenen hermafrodites sense que la natura ho tingués predit? On tenen la bufera aquests actorets, per on se’ls escapa el vent, digueu-me? O arribarà que els Boixaderes, Soler, Arànega, entre d’altres, s’extingiran i la bona dicció només ens serà un record del passat? I ens haurem de resignar a sentir el nyeu-nyeu, l’ieisme i la falta de bufa d’actors i cantants (i cantantes) que ningú no entendrà i que tant fastig sinó vòmit i pujada de tensió arterial ens provocarà? Per sort conservarem l’obra dels Rafel Subirachs, Marina Rosell, Pi de la Serra, Dolors Laffitte, etc…, i els anirem escoltant fins que ens extingim nosaltres mateixos abans de deixar el món a mans del bacteriam que cap vacuna ni antibiòtic podrà destruir. I tal dia farà un any.

 7. Ho subscric paraula per paraula. Paletisme, patetisme de baix cost a @TV3cat.
  Sembla com si no aproves aquesta manera de fer no siguis bon català o prou secessionista, o poru de la seva corda. És l’estil de @TV3 cat. L’estil del Oh Happy day, l’estil de La Riera, del Divendres … En resum: Barça, rucades “costumbristes”, els papus del temps, més Barça, el zapping, telenoveles auctòctones de sèrie B, pelicules de fons de videoteca i més Barça (ve però sense poder retransmetre ni un partit és clar)… i la sempiterna merda d’en Mr Bean.

 8. El director de TV3 ha de demanar perdó ara mateix… Quantes coses faríem fer als altres “ara mateix”. En aquest país ens empassem a diari qualsevol mediocritat de la telecinco i similars, mentre tenim un ull posat a la TV3, a veure en què podem exigir explicacions, dimissions, o per dir, senzillament que no val res. Som un poble malalt.

 9. Absolutament d’acord, i amb majoria de cançons en castellà i anglès.
  I en playbak, cosa que no deixem fer als nostres alumnes de secundària en els concerts de l’Institut.
  Ès una vergonya i una pena, amb la d’artistes que tenim i cada vegada més ben formats.

 10. Tens tota la raó. Jo no ho vaig poder aguantar i després del “soy minero” de la Carme Ruscalleda, vaig tancar la tele.

 11. Totalment d´acord. Quina vergonya, sembla mentida!!!!
  M´afegeixo a les crítiques, tot i que n´he enviat un parell personals.
  O bé demanen perdó, o el cap de programes i el director dimiteixen.
  Programació d´Especial Cap d´Any de Televisió de Catalunya, impròpia d´una televisió pública i catalana.

 12. I del cacaolat que tenia a les mans en Carlos Cuevas no hi ha res a dir? Una mica més i ella, amb l’emoció li tira per sobre! Patètic.

 13. ………noi tens raó. Ha canviat el procediment ?. Abans es demanava la dimissió, oi?, i no el perdó. I així,si es produïa ,- rara avis- es tancava la possibilitat de reincidència. Qui deia que als catalans ens perdia l’estètica?.
  ;Unamuno?,…… quina vista!.

 14. Nomes faltava en Jordi Grau. El control de tv3 (3, la tercera d’espanya) es de cdc, psc i pp. Inevitable que sigui una merda i que s’hagi d’acabar tancant. Millor, foc nou.

 15. Aquesta es la tele de Catalunya si algu de Madrid a vist aixo segur que ens deixen a parir ho sigui una axecada de camisa. A i de les audiençies segur que tampoc ens diran la veritat Quina pena

 16. Primer, aquest comentari : “ella, pobreta, tan jove i ja me la vestiu de putot” crec que sobra. La “pobreta” té uns 23 anys i simplement portava un vestit ben bonic que li esqueia molt bé. Quin problema hi ha? Jo crec que t’hauries de queixar més aviat potser pel desordre de diàlegs segurament creats pel nerviosisme, no de la vestimenta , i a sobre , que només fixes la crítica en la de la noia calificant-la com a dèbil, perquè “pobre.. la joveneta que no es pot vestir sola li han decidit un vestit que ensenya una mica els pits i ella no pot fer-hi res….” d’això s’en diu micromasclismes.

  I segon, crec que fas un gra massa de tot plegat, és un dels shows típics que sempre fa tv3, no crec que el director hagi de “perdonar” res; podria haver estat millor, si, però exageres.

  La gent parla només per parlar ja, queixem-nos de tot, que no hi ha res més a fer, som-hi!

  • Personalment no vaig estar gaire al tanto de la TV, doncs lo important era estar pendent dels bons amics/gues que compartíem taula…D’un cop d’ull vaig veure una parella maquíssima de joves presentadors i ja em va donar bon rollo! I el vestit daurat de la noia ja l’hagués volgut tenir jo per aquella nit !! I que ensenyar una mica de regatera en una nit tan senyalada és senyal de que es té, i de que no ens hem d’avergonyir de tenir les nostres curves, retrógad i mal gust, comparar.la amb un putot, ment insana. I que vem riure molt a casa quan va sonar el “Soy minero”…doncs la versió del Joselito la utilitzava ma mare, com a tortura, per despertar.nos al matí o al mitgdia, després d’una nit de festa. El problema és que no saben divertir.se, només criticar. Un gran problema.

 17. Os lo resumo:

  “La verdad es que fue todo muy español, sin ser nosotros nada de eso. Encima presentado por dos charni-chavas. Y encima ella, vestida de puta.”

 18. Totalment d’acord.
  jo crec,que el que volien conseguir es que els catalans miressin mes les campanades de la “puerta del sol” i no les de aquí.
  Quins temps quan la musica es feia en directe i sense tants mitjans com ara (so analògic,il·luminació sense projectors mòbils,decorats i sets de plató amb poc pressupost i no parlem de les unitats mòbils de TV3 …..)
  No vull opinar sobre els presentadors i homes del temps, ja que tots hem de cobrar a final de mes i a vegades s’han de fer feines que no a tots ens agrada.
  Soc optimista i penso que això ha pogut servir d’experiència per que l’any 2017/2018 no torni a passar.
  Que tingueu un bon 2017

 19. Home, el Barrufet Rondinaire s’ha fet un blog!
  Només comentar que els dos joves presentadors cridaven perque no sentien res. Tenien micros que només captaven la seva veu però estaven en mig d’un espectacle piromusical. Un aplaudiment pel responsable de só per aconseguir que s’els sentís tan bé a pesar del soroll ambient. Ells ho varen fer prou bé. L’espectacle, una passada i molt ben presentat.

  En quant al espectacle de playback… bueno, cadascú té els seus gustos. Jo abans que música “feta a casa” valoro que sigui música festiva i moguda. Si qué es cert que podrien haver cantat, perque el Marc tenia bona veu.

 20. Sigues con tus xenofobias de barrio atribuyendo todo lo cutre a vuestra españolidad “impuesta”. Pero creo que, en el fondo, sabes que para ser horteras ya os bastàis vosotros solos. Yo creo que vuestro problema, vuestro grandísimo problema es que sois conscientes de que los catalanes indepes de héroes tenéis poco. Y eso os hace refugiaros en una especie de superioridad estética sobre los españoles, ya que no habéis podido lograr nunca la superioridad en valor, que es la que libera naciones. Durante el franquismo, que era el momento de jugársela, en Catalunya el nacionalismo estaba en una especie de suspensión inactiva, metido en un armario. Solo los del PCE y la ETA de entonces se jugaban la vida. Aquí todo el mundo calladito, porque se sabía que era peligroso. Llegáis siempre tarde a todo: perdisteis el concierto económico por la cortedad de miras de vuestros dirigentes, y ahora vais a quedar hechos mierda porque esto no va a ningún lado y lo sabéis. Siempre a remolque de los vascos. Y por eso os refugiáis en esa actitud desdeñosa. Pobre gente.

  • Nosaltres darrera els bascos no hi hem anat mai, perquè no solem arreglar les coses a hosties ni amb trets.Ara quant vosaltres us aneu adonat, que després de tantes morts, un grapat inocents, i dic un grapat, perquè sentint ho molt, n’ hi ha que tant se me’ n fot.Esteu esperant a veure que passa amb el nostre independentisme.

 21. Me imagino que es el problema de la independencia. Crec que el gasto public esta descontrolat y se ahuria de rescatar les Autonomies o disoldres y entre totos fer un mon millor sense fronteras, un mon de estats, un mon amb els mateixos drets, deures y oportunitats. Un idioma, moneda y renta básica global. Crec es la millor adreça que podem començar a caminar. Tot lo que pensem, diem y fem ens afecta y afecta a totos/es altres a nivell global. Som una unitat en el planeta (Bruce Lipton en el empoderamiento de la biología, Rupert Sheldrake en la resonancia morfica, i altres, ver en youtube).
  Saludos
  Enric

  • Que fantàstic és ser ciutadà del món, sense fronteres…. Però tu a qui pagues els impostos? A Espanya? Llavors no diguis aquestes bajanades. Et fan ser espanyol encara que no vulguis.

 22. Totalment d’acord.
  Els crits, els lapsus i el llenguatge impropi dels alumnes de’n Merlí van destrossar la màgia que té l’arribada de l’any nou.

 23. Martial Pellice

  Això és el que li passa a aquest país per no ser independent. Que s’assembla cada cop més a Espanya. I és que tu Martial te n’oblides que aquesta emissora, malgrat ser dolent, és or al costat de la merda cancerígena que fan les cadenes espanyoles.

  VOMIT.

  Independència i prou decadència.

 24. Que TV3 fa temps que no és la nostre per la pena que fa, és un fet empíric que no cal recordar, encara que si la crítica ens be d’un “filòsof” de la mida d’en Bernat Dedeu, no seria d’estranyar que demà mateix ens faci un altra article criticant als detractors de TV3 per posar pals a les rodes del procés, posem per cas.

 25. Només en vaig vuere uns minuts abans de les campanades i no m’ho podia creure, els presentadors de les campanades vulgars i patètics, crec que algú ha de dimitir.

 26. Això passa perquè el Govern de casa nostra permet que a la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió hi mani gent vinculada als “sociates”
  Tv3 d’un temps ençà, cau en una perillosa i barruera manera de fer. Per cert, no aniria malament que els presentadors i participants aprenguin millor el català.
  Les “castellanitzades” son un escàndol.

 27. 1- Respecte als participants.
  2- Presentadors, mlt bons actors!
  3- Nerviosisme normal, pr debutar
  pr 1ra. vgda una nit de Cap
  d.Any , davant de tanta audcia.
  4- Espectaculars colors….
  5- La Indepncia és la suma de tots!
  6- Tv3 és pública
  7- Sempre es pot millorar, amb un
  bon pressupost.
  8- Va ser distret i alegre.
  9- Crec que el millor televisat,
  respectant els altres.
  10- Cadescun podem decidir en
  com passar la vetllada!
  Només amb un clic!
  No cal demanar perdó….
  BON ANY A TOTHOM!

 28. Realment és complicat mirar tv3, les produccions nacionals no tenen gaire qualitat i les pelis que passen són fluixetes. En canvi, ahir mateix a 13tv van fer Rio Bravo, Centauros del Desierto i Acorralado, o sigui que et podies passar la tarda-vespre sense canviar d’emisora. Particularment, de la corporació només em quedo amb el super3, sobretot amb el detectiu Conan.

 29. TV3 no es la nostra.Pot ser per als de Barcelona I Girona sí..
  No reflexen una Catalunya plural.
  Lleida i les Terres de l´Ebre no existeisen.
  Equilibri territorial ja, per a construir un nou pais.

 30. Precisament, aquests dies, tenia en el meu cap el pensament, de què, a la llarga acabarem que no mirarem la Televisió. Cap televisió. Fóra sort, no? Tornar a ser famílies, reunides al voltant de la taula i explicant-se coses. El que fot, apart d’ahir, es observar com totes les televisions, totes, es dediquen a repetir, a repetir, a repetir… Tot. Últimament, podíem veure sèries. Ara, ni això. Ens passen sempre les mateixes, les mateixes, les mateixes… I si deixem de veure la Televisió? Segurament obtindríem més bons resultats.
  Jo no entro en política. Hi tindrà alguna cosa a veure en tot això? Sospitós és. Moltes gràcies.

 31. Suposo que TV3 deu tenir un pressupost molt ajustat com per fer events amb grans artistes.
  De fet, això no em preocupa gaire. El que sí em preocupa, i molt, és la falta de bona educació i
  manca de valors a la majoria de programes que emet. Paraulotes constants a La Riera i a Merlí, amb
  faltes de respecte als professors i als pares; Crackòvia i Polònia són els abanderats de la burla a polítics i institucions
  des de fa anys…después critiquem als de la CUP; inclús el presentador del Gran Dictat, se suposa
  que és un programa cultural, amb les seves gracietes, no pot ser més ordinari.
  Senyors de TV3, costa molt educar els fills avui dia perque vinguin vostès, des d’una TV pública,
  a ensenyar-los -hi mals hàbits i xavacaneria. Siguin conscients de la seva influència vers
  els ciutadans que encapçalaran, en el futur, el nostre país!

 32. Us heu quedat a gust eh? Sort que a la veïna Espanya fan millors programes (irònic). Ves i fes un programa tu que en saps tant, aviam quina audiència t’emportes. La televisió pública de Catalunya (no exclusivament TV3), és la millor de tot l’Estat amb diferència, com a pública, i supera la majoria de privades. Per cert, has vist algun programa bo de cap d’any en alguna cadena? Perquè jo cap.

  P.D: si la independència depengués de TV3 ja ens podem esperar unes quantes dècades, em sembla que no té res a veure una cosa amb l’altre. Quin comentari més desafortunat.

 33. És una característica típica dels catalanets: AUTODESTRUCCIÓ!
  Si TV3 es gasta una fortuna en un programa la critiquem i si no se’ls gasta TAMBÉ! Es com l’acudit de les ovelles…
  En fi, a mi, que vaig veure la repetició el dia següent, em van semblar unes actuacions molt divertides, algunes surrealistes com la de la Ruscalleda i el “soy minero”!
  Una cosa, si no vàreu veure el programa, no el critiqueu. Per últim, l’Elisabet Casanovas es una actriu de gran nivell com ha demostrat a Merlí i ho fa també al teatre cada nit. I no es cap criatura, ja té 22 anys.

 34. Bon dia
  Quan van cambia de director ja vaig dir que havien posat el “llop a cuidar les gallines.” El mateix a passat amb l.anunci de La Grossa, tot plegat d.un mal gust que no va amb el tarannar dels catalans. Quan timguem la republica s.hara de fer una neteja a fons de tanta incompetencia.

 35. Algú ho havi de dir! Un espectacle sense cap mena de gràcia, amb uns playbacks que no venien al cas… llàstima pels actors que són bons, haver de fer aquest ridícul!

 36. És entendridor que el senyor Dedéu s’esforci amb tanta persistència a imitar Salvador Sostres. No en teníem prou amb l’original que ara n’hi ha un altre dels xinos. Ànims, que el 2017 pot atrevir-se amb Arcadi Espada, Félix de Azúa, Pérez-Reverte o fins i tot Sánchez-Dragó. Bilis dretana i masclista però en versió pseudocatalanista. El ranci producte que ven sempre tindrà sortida, en aquest país. El felicito!

 37. Ja em costa dedicar el temps en aquesta discussió. no s’ho mereix el tema.. Arribarà un dia que inclús els anuncis seran millors
  Bony any, segur que serà millor tot el que vingui!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*