La merda aquesta de La Marató

Transformar la tara i les malalties de la pobra gent en un espectacle insofriblement cursi, amb l’única finalitat de recaptar calers, s’està convertint en una de les especialitats més repulsives de la nostra tribu. Ahir haguérem de patir per enèsima La Marató, aquest xou grotesc i televisivament indefensable que es dedica durant més de deu hores a excitar la compassió de les padrines sense cap mena de pietat pel bon gust, amb pianets lacrimògens i testimonis colpidors. Aguantar per més de mig jorn el gendre perfecte Pellicer i la pobre lloca de la Melero, això sí que és una autèntica cursa de resistència per la qual s’hauria de demanar a l’espectador que cobri, no pas que pagui!

Fet i fet, abans de demanar-nos o fins i tot  d’exigir-nos solidaritat, TV3 ens hauria d’informar prèviament (cosa que es podria fer al gegantí rètol que es renova a cada hora,  amb els milions d’euricus que dediquem als pobres malalts), quant ens costa encara avui la Melero, quanta pasta li hem pagat durant lustres al socialistot del Pellicer i a les seves productores per fer el matinal de la casa. Primer digueu-nos quant ha valgut la festa, i després –si no ens agafa un ictus– ja decidirem si afluixem la mosca per tal d’ afegir una almoina a la quantitat absolutament desorbitada amb la què ja ens fregeixen alegrement a impostos per sufragar les indisposicions mèdiques de la vida.

TV3 ja fa cada any una Marató benèfica descomunal, engreixant set productores privades dels seus antics treballadors que han facturar els darrers temps, agafeu-vos, 260,7 milions d’euros de la cadena pública, configurant quasi la meitat del total que es dedica a producció externa. La Marató la reben anualment Oriol Carbó, exgerent de la casa i director de Triacom, Paco Escribano, exdirector de la casa i amo de Minoria Absoluta, i també  Antoni Bassas , cap de Royal Box. Tots aquests bons nois, que també podrien ser gendres perfectes, s’han repartit en dos lustres 260,7 milions d’euros entre set empreses que deixen qualsevol de les quantitats assolides cada any pels pobres  malalts com una simple propineta.

260,7 milions d’euros en els últims deu anys dedicats a set empreses d’antics treballadors, repeteixo per si encara no ho heu captat. Quan l’equip de TV3 acabi amb aquest oligopoli vergonyant i es demani perdó per tants d’anys de robatoris, potser llavors la cadena pública podrà tenir la mínima decència per rescatar la idea de regalar diners als malaltons. Fins llavors, cal denunciar aquest espectacle repulsiu, d’una hipocresia fora mida, on resulta vomitiu comprovar fins a quanta gent està disposada a fer de telefonista durant unes hores per continuar tenint feineta. Ahir us veia a tots, impostant somriures, resant perquè la càmara us donés un segon de glòria. El que s’ha de fer per pencar, companys.

La nostra primera malaltia és el cinisme. I li dediquem una marató anual, que no es veu ni es proclama. Au, que us aprofiti la merda aquesta.

55

 1. Molt ben dit Bernat. Efectivament com a espectacle televisiu és deplorable. Només serveix per afiançar la creença de que els catalans també som els més solidaris i implicats en aquestes causes i d’altra banda el tinglado que hi ha montat amb les productores no el coneixia, però tampoc m’ ha agafat per sorpresa. L’ambició d’alguns d’aquests personatges va més enllà de la seva simple supervivència. Gent sense escrúpols i amb un barra descomunal. Gràcies per denunciar-ho.

  • Caldria encara completar un estudi d’eficiència econòmica més enllà de les teves veritats de fons. Quan costen en tarifes de publicitat tots els anuncis previs que avisen de la Marató? El rendiment en recaptació respecte a aquest cost teòric quin és? Sospito que si s’apliquessin tots aquests anuncis gratuits a un determinat producte, esdevindria lider en vendes del seu sector. Fent números és un èxit la recaptació que s’obtén ? El cost de la Marató es paga amb els anuncis de les empreses que patrocinen els seus espais?

  • En part us dono la raó, però jo mateixa pateixo una malaltia crònica desde fa més de 35 anys i si no fos pels estudis i un gran poble solidari, patirien molt més o potser ja no hi seríem! Jo dono cada any per investigar, a saber que ens podrem trobar! Deixeu la política a part i ajudeu a lluitar vida només ni ha una!

 2. Totalment d’acord. La marató i TV3 és una gran vergonya. Només un petit desacord… no cal explicar les tendències polítiques d’algú de forma despectiva: “socialistot” mmmm lleig molt lleig. I si respectéssim les ideologies de tots? a TV3 sembla que és impossible, no fem el mateix si us plau.

 3. Amigo, me ha dejado usted sin palabras, Tanta sinceridad y mala leche de golpe requieren un tiempo para ser digeridas adecuadamente pero creo que no cambiaría ni una coma de su comentario. Y yo que creía ser de los pocos que consideraba este programa (y otros de TV3) de una cutrez insoportable… Gracias por ser tan ilustrativo y prepárese para las críticas que le van a caer.
  Diego Blasco,
  Sant Boi.

 4. Quina manera de tirar aigua al vi. I en aqueixos moments que hauríem d’anar plegats. Quina poca-soltada. Som en guerra, i, per tant, aqueixes crítiques no són benvingudes, i molt menys les dissidències, que només donen greix a l’enemic i creen un estat de derrotisme. Quan haurem vençut, ja ens tirarem els plats pel cap (o es pensa que un servidor no se’n reserva una plateria sencera?), però ara fóra de babaus, enmig del fandango en què ens té entrampats l’enemic. I a més, quin mal hi ha en el desig que la bona gent catalana, el bo i millor de la societat, contribueixi a la investigació de les malalties amb uns centimons? ¿A cas som uns assassins, a cas robem, a cas votem el PP o C’s, som uns malfactors? No. Som gent solidària, nosaltres. I es demostra cada any amb la gran quantitat de diners que recapta “La nostra”, molts més que no cap altra televisió de l’estat que també organitza programes benèfics similars. Som els millors (rabieu, castissos). Cal dir-ho ben orgullosament i alt. N’hi ha cap dubte? I si no ho som més és per causa de l’estat espanyol, que ens té eixalats i a dins de la gàbia.

  PS. Que si en Pellicer és el gendre de Catalunya, que si la lloca de la Melero, que si les americanes del Molina, que si les tietes… Escolti, algun dia parlarà bé d’algú? És que no sembla català, vostè.

  • Pere Buigas Narvaez, has d’entendre que dir allò què no toca i quan no toca, fa de molt “guay”. I si a sobre dóna munició de franc al anti-catalanisme, llavors ja s’és d’un esnobisme espatarrant.

  • Sí. Quan parla de Marina Rossell diu “la meva Marina” i també tira floretes a Juanjo Puigcorbé d’ERC. Té quatre escollits que, de moment, surten ben parats.

 5. La Maratho es un programa amb afanys recaudatoris, però amb molt bona intenció. L’assignació posterior a programes d’investigació es rigurosa i els resultats posteriors son evidents. Voler veure m’es enllà es insolidaria. Si no t’agrada el programa, es facil, canvies de canal i si no vols contribuir doncs no ho fas perque ningu t’obliga.
  Hi ha gent que veu el que no hi ha.

 6. Barreges coses, no té res a veure una cosa amb l’altre. Es pot estar a favor de la Marató i de l’impacte social que té i en contra del monopoli d’algunes productores.

  • Avera deixa’m veure com va això… agafes un programa que serveix per a recaptar milions en pro de la investigació (perquè et pot agradar o no, però és el què fa), i a partir d’aquí gires el tema per a criticar TV3. No dubto que Tv3 té moltes coses a millorar i moltes coses criticables, però el teu article senyor Dedéu, no té el nivell ni de 1er de periodisme. Agafes un programa que no t’agrada i el poses d’excusa per a criticar la cadena. No dic que no tinguis part de raó amb el què critiques, però no en la forma, que és més aviat de nen de primària.

 7. Realment es un conyas
  Jo tinc un fill adoptat que te un trastorn de conducta greu i ningu ens escolta, sabeu que ens diuen
  Per que el vas adoptar !!
  Quan vegi una marato per ajudar a families d’aquets nois i noies que venen d’un altre pais ( concretament Russia) i venen amb problemes….
  tothom s’han dessenté, quan tindriem que ser escoltats i recolçats
  Hipocrites i cinics

  • Dons jo quan vegi una marato per la recerca de cura per casos com el del teu fill (me la bufa el fet de que sigui adoptat) col.laborare con he fet sempre.
   Malauradament estic totalment implicada en una de les malaties d’aquest any; el malalt es el meu fill i estic molt agraida a tots els que col.laboran amb la marato, i al programa en si que sensibilitza a la gent que el veu.
   Sempre m’ha agradat i he col.laborat amb la marato, encara que abans no em sentis implicada.
   Desitgo que el teu fill millori, pero la teva mala llet i negativitat dubto que l’ajudin a res. Salut.

  • Doncs quan hi hagi una marató per això, es col·laborarà com sempre. Mentrestant, seguirem ajudant perquè hi ha moltes més malalties a part de trastorns de conductes greus que també mereixen ser tractades.

 8. Manquen els números, en aquest article. Finalment, quant va per investigació, quant cobra la Melero, Pellicer&Cia? És un secret? Doncs, això és el què interessa per denunciar-ho allà on calgui.

  • Segons han comentat, els presentadors de la Marató no cobren.
   A més el que no li agradi que no ho miri.
   Els que fa anys que hi participem, cada any ens enviant una revista que explica a on han anat destinats els diners.

   • No ho mirem ni hi estem d’acord però paguem el canal de televisió que es fa servir. La Marató hauria de partir d’iniciatives privades on gent poderosa la podria difondre i obtenir donatius. Els polítics són els culpables d’aquests festivals de beneficència. El diner va per investigació és tant com no dir res. A saber quants Fernández Díaz ja han tastat el pastís.

 9. Home, jo no sé si voldria el Bassas com a gendre (és una suposició ucrònica, perquè de fet sóc força més jove que ell i no tinc cap filla)… El Pellicer encara fa força patxoca.

 10. M ‘agrada trobar gent disposada a renunciar a feines que siguin pagades des de qualsevol àmbit del pressupost públic. Però no tot és així, no?

 11. M’ha agradat l’article, assertiu i resolutiu, tot i això em queden dos dubtes importants. Els diners que han facturat aquestes productores se’ls han guanyat? És a dir, han fet bé la seva feina, o ens han sobrefacturat? El segon dubte, per saber si els posem a la fregidora a aquests bussinesman, és saber si per fer la Marató tb han cobrat, i quant? Gràcies per donar a conéixer aquestes coses.

 12. No en tinc proves, per tant el que dic s’ha d’agafar amb pinces, però un investigador em va dir que no és gaire clara l’assignació de diners als grups de recerca. De fet, em va explicar que alguna vegada s’han donat diners a grups que no tenien cap mena de finançament, i per tant, com tothom sap, que no són competitius, doncs si no reps diners d’enlloc (Gene, Estat, Europa,…) és per alguna raó. En canvi, certs grups consolidats no havien rebut ni un duro.

  De totes maneres, que consti que això del repartiment dels diners és sempre molt relatiu, i a vegades qui els ha d’assignar no és precisament la persona més adecuada.

 13. I tant!!! On vas a parar!!!! Pero si molt millors els “salvame”, “gran hermano trpezientosmil”, “granjero busca puta… ai no! esposa”, etc etc etc. Que, a més!!!!, els seus presentadors i productors cobren un sou de miseria i ho fan, quasi quasi per amor a l art i a la cultura….
  Sino t agrada, no ho miris. Ningu t obliga a mirar ho o a col.laborar hi.
  Ah! I no cal insultar als presentadors d aquest programa, ni de cap altre. Son gent que fa la seva feina i, evidentment, cobren per ella com qualsevol de nosaltres.
  Se t veu el “plumero” de l enveja i la ràbia, noi!
  Es pot dir el mateix sense ser tant prepotent i maleducat.
  Per cert, a mi tampoc m agrada aquest espectacle i per això no vaig mirar TV3 en tot el dia.

 14. Ho saps segur el que dius? O potser t’hauras de retractar com en el teu denostament d’en Llach?.
  De totes maneres fas molt més tú per la gent assegut a l’Ascensor o al jardì de l’Ateneu. Ets tan solidari….

 15. Jo em pregunto si la Marató cobreix el dèficit de pressupost de la sanitat pública… Perquè en aquest cas, no crec en l’estat de dret, ni en la sanitat pública i universal, sota cap concepte. Per això hem de fer Verkamis gegants i macromecenatge? És que no pago prous impostos jo per merèixe’m una sanitat digna i no hagi de ficar constantment diners a un sistema en decadència?

 16. Un subproducte del voluntarianisme dels JJOO i del que macos som els catalans que ho ajudem tot, i vas pel carrer i tropeces i et deixen caure. Ja era hora d,engegar a cagar a la via aquesta telemaraton de merda! Tu ets el primer a dir-ho.

 17. Tot té el seu cost, desconec si aquestes xifres són reals, la Marató presumeix de transparència en els seus comptes. Sigui com sigui, el cas és que arriben uns diners als centres de recerca, altra cosa és discutir si això els hi correspon a les administracions. I també, si cal que les productores cobrin tant i quins guanys tenen tot i cobrar tant.

 18. A mi no me gusta TV3 , y ya ves, no la miro, de hecho practicamente nunca, es facil , apagas la tele, te pones 13TV o lo que te guste.

  Me interesa mas saber si los 8 millones que la gente a donado llegan integros a su destinatario … si es asi, bienvenida sea la marato.

  lo que dices de TV3 lo puedes apicar a practicamente 100×100 de las empresas, no solo las teles.

  Yo tu articulo lo hubiese sacado cualquier otro dia del año desvinculando la marato y me parecia bien , pero asi no.

 19. És una manera (fàcil) com un altra de donar visibilitat al teu blog: despotricar, rajar i l’insultet fàcil… Ho tens fàcil, posa’t Tele5 i aquí pau i després glória.

 20. Otro estudio sería, cual es el motivo de tanta “mala llet”?
  Tanta crítica no es normal ni lógica, cuando se habla de un canal y un programa al que nadie te obliga a ver, y mucho menos a desembolsar un dinerito que podría servir para comprar, por ejemplo, pastillas anti mala llet.

  • Aquest personal tenen tanta mala llet acumulada, que l’han de vomitar de la manera mes fàcil. Es aquesta. El problema el tenen quan ells han de ser els que han d’organitzar alguna cosa. Llavors és quan se’ls veu el llautó. Si et prens la molèstia de llegir, que entre altres , vol dir, algú que no medeux les consequències dels seos actes. I això és el que ets. Salut !!!

  • Ja he manifestat que no estic d’acord amb la marató però està clar que el senyor Dedéu voldria tenir un programa a TV3, per exemple “Filosofia amb texans” o “This is Filosofia”. És fotut que no l’acabin de voler enlloc. Ni fer cinc minuts de música a la SER li va servir de res. I a les tertúlies ni se’l veu. Molt afanys de notorietat donant pistes dels llocs que freqüenta per si ens volem marcar una “ruta Dedéu” com si es tractés de l’Ulisses local.
   Jo acostumo a llegir-lo i, de vegades, m’esparveren els disbarats que diu però en mig dels fems, de tant en tant, hi brilla alguna perla i s’ha de saber aprofitar.

 21. Aquest personal tenen tanta mala llet acumulada, que l’han de vomitar de la manera mes fàcil. Es aquesta. El problema el tenen quan ells han de ser els que han d’organitzar alguna cosa en benefici dels altres, no de ells mateixos. Llavors és quan se’ls veu el llautó. Si et prens la molèstia de llegir, veras que entre altres, imbécil vol dir, algú que no medeix les consequències dels seus actes. I això és el que ets tu. Salut !!!

 22. Em sap molt greu que aquest espectacle lacrimògen i de “bon gust”. El que no suportes veure un dia l’any a televisió es la realitat diaria de moltes persones. Ni a tu tagrada veureu ni a elles viureu, pero mirar cap a una altra banda només et consola a tu. L’argument de “i tu pitjor” està ja molt fet servir, i per supossat no es raó suficient per denostar la solidaritat. Demanem sous justos a la televisió publuca, transparencia, es clar, però no ho fem servir dexcussa per la nostra falta d’empatia i solidaritat

 23. S’ha de ser molt dolent, tenir molta mala llet acumulada o haver-se fumat alguna cosa toxica per escriure aixo.
  En cinc minuts et carregues la feinada de mesos, l’experiencia d’anys i l’exit reconegut arreu i ni t’importa el que passi.
  Es massa facil fer aixo que fas tu. I , a sobre et paguen?

 24. Sr. Bernat ; nomes la forma barroera la mala educació i els insults que dediques a dojo , desqualifiquen qualsevol argument que puguis esgrimí . Aquesta mala baba i manca de control emocional , nomes reflex-en que ets un pobre ressentit i amargat , nomes tu saps el motius d’aquest atac de còlera . Calma home , que prendràs mal !. Potser l’any que ve la Marató dedica la recaptació a d’investigació dels atacs de còlera i el control emocional . Salut Sr. Bernat .
  PD. Hi ha moltes cadenes de TV per triar .

  • Estic segura que el senyor Dedéu se sent afalagat quan se li diu com n’és de cruel i d’inhumà. Només destaca dient improperis ja que, altrament, ni es parlaria d’ell o, més ben dit, encara se’n `parlaria menys. Diuen que de família rica, presumeix de molts estudis a Nova York…i tot plegat, li ha servit per alguna cosa més que per mantenir aquest blog atrabiliari on uns quants ens divertim amb les bajanades que diu? I justícia, de tant en tant n’encerta alguna. Jo, mentre em deixi, el seguiré llegint per aquest motiu.

 25. Es pot estar fàcilment d’acord amb el que exposes perquè són arguments més vells que l’anar a peu. Sempre ha estat així, pobres i rics intentant sobreviure, uns de la gana/malaltia i altres del mal de conciència. Tu també hi participes, tu també necessites aquesta funció maratoniana per poder fer-te el cínic, sinó no podries interpretar el teu paper que tan m’agrada. Em deu d’agradar perquè com jo no el sabria fer, faig un donatiu. I la setmana que ve en faré un altre pel càncer que em van curar al Clínic. Salut.

 26. “Pobre lloca de la Melero”; mare de deu senyor.
  Em pensava que els gilipolles estaven de vaga però veig que com a mínim, un ha sortir a treballar i amb ganes.

 27. I el mes important del text. Ningú ha vist que compara a gent malalta, amb “taras”. No m’ho puc creure. Em sembla una falta de respecte molt gran, per als malalts que ho pateixen, així com les seves famílies i els investigadors que treballen de valent per a poder curar els malalts.

  Sobre la critica sobre tv3 es pot o no estar a favor del que dius; però aquesta forma de menysteniment a les persones… em sembla molt greu.

  I pensar que tu em representes amb la campanya del #si al referendum… quina llastima.

 28. 260, 7 milions, en 20 anys, entre 7 empreses que tenen contractats fixos en, en total, uns 200 treballadors, i a en contracten constantment d’eventuals, surt a 1.862,142 € de mitjana per empresa i any. Les productores de TV fortes, que poden competir en certamens internacionals i que poden vendre la seva producció a l’estranger, sense la qual no poden sobreviure degut als elevats costos de les produccions, han de facturar cada any desenes de milions. Es pot dir que TV3 estigui engreixant 7 productores privades que no facturen la seva producció qua es tracta de la Marató (si el personal, naturalment)? Al marge que aquests 260 milions no provenen només de la Marató. Provenen de tots els dramàtics, els reportatges de 30 i 60 minuts, els programes de divulgació, amb la quantitat de contractacions de recursos humans que comporta. De debò que és honesta l’afirmació? o és populisme del més barat d’algú que està rabiós d’una TV considerada de les miillors d’Europa i a la qual no s’hi pot comparar cap de les de la resta de l’estat?

  La Marató ha aportat més de 150 milions a projectes concrets, comprovats i publicats d’investigació en els 25 anys d’existència. Un promitg de 6 milions d’€ l’any. De debò; on és el problema?

  • Llegint l’article he pensat el mateix. Està be denunciar les coses que no estan be, però que es denuncii en base a rancúnies i enveges es una mica penós. Personalment no estic a favor ni en contra de la Marató, m’és totalment indiferent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*