Això del fill de puta d’en Quintà

No vaig conèixer mai Alfons Quintà, però de fa un parell de dies em topo amb una munt dels seus antics assalariats i fins i tot amb gent que se’n considerava amiga, persones que ara em diuen unànimement que això que algun dia mataria la dona estava cantat perquè sempre havia estat un fill de puta i, darrerament, un foll absolutament desfasat. I per què no li ho vas recordar en vida?, penso jo. Vivim en una tribu d’una covardia absolutament repulsiva, de cagacalces militants que només diuen les coses quan ja és massa tard, on ningú no dispara cap mot feridor contra allò que considera pèrfid, simplement i pura per por a perdre la cadira. A la gent que és filla de puta cal recordar-li-ho a diari. Als miserables i a la seva més vomitiva secta, els cursis, cal posar-los cada dia al seu lloc. Mai no és tard per embellir la llengua amb un insult, amb un mot feridor de creativitat sanguínia.

Ara que aquest pobre desgraciat del Quintà és mort, tothom treu pit verbal i valentia i totes les dones de TV3 i de Catalunya Ràdio s’esbraven a insults. Què dèieu éreu quan l’assassí era viu, motivats i motivades de la solidaritat? Cap on miràreu quan s’intuïa la desgràcia, apologetes de la justícia i de la sana vida de les femelles? Cal dir fill de puta moltes vegades al dia i fins i tot escriure-ho, com en aquest país només sap fer el Guardià d’aquesta Torre. Escolta, Manel, tens un minut? Res, que et volia dir que ets un autèntic fill de puta. Quina beatitud! Dispensa, Sílvia, que passis Bones Festes i res, només dir-te com n’ets de recontra filla de puta. No hi ha major bellesa! Potser si afrontéssim la maldat amb l’equivalent verbal que ens demana, tots els fills de puta posarien murs a la seva follia i ens hauríem estalvia moltes desgràcies. Un insult a temps, a banda de creatiu, pot salvar vides com la de la pobra metgessa, al cel sia.

A la propera, cínics i valentes professionals, insulteu en vida. Us ho he d’ensenyar tot. Quina sort teniu, que em teniu.

25

 1. Home, Bernat, abans de matar algú Quintà no era un assassí. Però es que tant me fa. La qüestió és, va ser un bon periodista? La història està plena de grans homes (i dones) que van ser uns autèntics fills de puta. Benvenuto Cellini, un dels escultors més importants de la història, va matar varies persones. Mentre les seves obres són admirades a museus de tot el món, algú se’n recorda de les seves víctimes?

  • Però Cellini com Caravaggio, un altra assassí, han deixat excelses obres d’art que els transcendeixen. Sense aquestes obre serien delinqüents comuns que ni coneixeríem com tants en corren.
   No crec que Quintá fos ni vagament comparable a Cellini o a Caravaggio. El seu nom, afortunadament, no passarà la Història.

  • En Carlo Gesualdo (1566-1613), príncep de Venosa i comte de Conza, compositor italià, una de les figures més significatives del Renaixement, va assassinar la seva dona al costat del seu amant l’octubre de 1590. L’acarnissament i salvatgisme amb què va cometre el crim va convulsionar la societat de l’època.

   A la Wikipèdia en francès ho expliquen amb detall: https://fr.wikipedia.org/wiki/Carlo_Gesualdo#Un_crime_d.27honneur

   Però la seva música és excelsa.

  • Pere, pel teu comentari esta clar q no ets un gran home, com a minim no molt inteligent. Potser si, un gran fill de puta ja que sembla que per tu es mes important l’ obra del senyor Quinta que l’assessinat de la seva dona

   • Cal diferencia la persona de l’obra. Per començar se’l compara a grans artistes i no és adequat. El filòsog Althuser, molt valorat, també pelar la seva dona però el que queda positiu del seu pensament escrit s’ha seguit tenint en compte.
    De seguida esteu a punt de dir a uns i altres “fill de puta”. És d’una pobresa mental enorme haver de recórrer sempre al vell insult masclista per desqualificar algú. L’idioma és prou ric. I aquesta afirmació va sobretot i també pel senyor Dedéu.

 2. També hi ha grandíssims fills de puta (i grandíssimes filles) que no han matat a ningú. Hi ha gentola que amb les seves actituds i provocacions polítiques i de tota mena, que ho son, i tanmateix no han matat, però les seves dèries fan que d’altres matin. Molt bo el de Manel i Sílvia, jo almenys, se qui són…

 3. Quintà era un filldeputa i li faltava un bull. Va mudar de pensament diverses vegades per acabar abraçant l’espanyolisme més anticatalà que ens podem imaginar. Estava guillat, però endemés era un gran filldeputa, dues tares que no tenen perquè tenir relació; ara: també és veritat que l’una actua d’efecte augmentatiu de l’altra. Si hagués obrat com en Xirinacs, rai. Si s’hagués suïcidat deixant-se morir en algun indret bucòlic de les nostres muntanyes, entre roures i l’aire pur, amb la molsa nadalenca per coixí i amb l’únic testimoni dels animalons; i si, sobretot, no hagués abraçat follament la causa enemiga, convertint-se en un botiflerot menyspreable, a hores d’ara en lloaríem la memòria. Algú encara dubta de la bonesa del nostre procés d’emancipació nacional, quan veus que els uns, sonats nostrats, no maten ningú sinó que es fan mal a si mateixos; i els altres (Quintà), dements espanyolistes i tòxics fins a l’assassinat?

 4. Home, encara hi ha esperança a la Torre de les Hores: totalment d’acord avui.

  No hi ha res pitjor que els que es vesteixen amb la tunica de la virtud, un cop aquesta ja és inutil del tot… Un pais ple de preteses verges ofeses, que s’esquincen la roba amb una mirada irada, des del pedestal de l’hipocresia. Si senyor, cal saber insultar a temps a qui calgui, i si es tracta d’algu intel.ligent, fins i tot ens ho agraïrà, ja que potser l’haurem salvat de si mateix i fins i tot protegit altres innocents.

 5. Hola, podríem fer servir com a insult alguna cosa que anés contra l’insultat i no una conjunció de paraules que col·labora a perpetuar l’estigma de les treballadores del sexe? (per anar generant cultura, dic, una cultura que no és la mateixa que afavoreix els assassinats masclistes. Gràcies

 6. Tens tota la raó. Amb la de gent narcissista, ignorant i encabronada (fills de puta, vaja) que hi per tot arreu s’ha de ser despietat. Amb aquest bonisme de pa sucat amb oli no es va enlloc.Aquest aparato no era el que feia una merda anticatalana que es dia Cronica? Com sempre aquests covards i fills de puta, abans de suicidar-se, primer maten la dona.

 7. Ah clar, perquè si tothom hagués dit en el seu moment que aquest paio era un fill de puta, avui no seria un assassí. O com va això?

  Tu també Bernat ets força subnormal per erigir-te com l’únic que en aquest país diu el que pensa (o insulta sense mesura): “Cal dir fill de puta moltes vegades al dia i fins i tot escriure-ho, com en aquest país NOMÉS sap fer el Guardià d’aquesta Torre.”

  Doncs mira, si aquest vols que sigui el teu llegat, ja te’l ben regalo.

 8. El problema de l’insult continuu es que perd força i no porta a enlloc. Hagues evitat la mort de la seva dona si aquest home hagues estat insultat contínuament? Potser no, potser fins i tot l’hagues avançat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*